Bij Body & Skincare Center kun je een manicure behandeling laten doen. We bieden onder andere een Russische manicure aan en daarnaast is de manicure ook geschikt voor mannen. Aan de hand van een manicureset zorgen wij voor de beste manicure bij al onze klanten.

Gellak

Bij Body & Skincare Center kun je je nagels met gellak laten lakken bij onze speciale gellak manicure! Gellak is een stroperige soort lak gemaakt van polymeer hars die hard wordt onder een UV-lamp. Voordat de gellak aangebracht wordt, worden je nagels eerst grondig schoongemaakt. De nagels worden vetvrij gemaakt zodat de gellak goed aan je nagels kan hechten en daardoor zo lang mogelijk blijft zitten. Onze nagelstylistes starten met een basislaag, brengen vervolgens twee kleurlagen aan en als laatste volgt er een toplaag die het geheel goed beschermt. Tussen elke laag gaan je nagels onder een UV-lamp. De gelnagels blijven ongeveer drie weken mooi, waarna ze weer bijgewerkt moeten worden.

De voordelen van gellak is dat de nagels zacht, buigzaam en flexibel blijven, waardoor ze minder snel afbreken. Daarnaast glanzen de nagels mooi en ziet de gellak er iets natuurlijker uit dan acrylnagels. De gelnagels zijn echter wel wat minder robuust en blijven minder lang zitten dan acrylnagels. 

Het verwijderen van de gellak kan gedaan worden door de gellak eraf te vijlen. Hierbij moet je wel oppassen dat je niet je natuurlijke nagel beschadigd door te ver te vijlen. Dit kan je daarom ook het beste laten doen bij ons. Mocht je toch thuis de gellak eraf willen hangen, doe dan het volgende:

  • Vijl de bovenste laag van de gellak eraf;
  • Doe aceton op watjes;
  • Wikkel die watjes om je nagels;
  • Wikkel aluminiumfolie om de watjes;
  • Laat dit 15 minuten zitten.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn kunstnagels die bestaan uit acryl. Acryl ontstaat door het mengen van het poeder polymeer en de vloeistof monomeer. Ook deze nagels zou je bij Body & Skincare Center kunnen laten zetten. Een nagelstyliste doet dan een vloeibaar bolletje acryl op je nagels en boetseert het in de vorm waarin je de nagel wil hebben. Acrylnagels kunnen wel vier weken mooi blijven zitten! Voordat de acrylnagels worden aangebracht, worden de natuurlijke nagels goed gereinigd en ontvet. 

Acrylnagels zien er echter wel wat minder natuurlijk uit dan gelnagels en zorgen ervoor dat na het verwijderen, je natuurlijke nagels er iets minder gezond uit zien. Als je de acrylnagels wil verwijderen raden we sterk aan om terug te komen naar Body & Skincare Center, omdat je je natuurlijke nagels zeer kan beschadigen door aan de acrylnagels te trekken. Door onze nagelstyliste zal de nagel kort geknipt, verdunt en afgeweekt worden. 

Foto’s