Uncategorized

Tattoo laten verwijderen Rotterdam: wat zijn de opties?

Met de populariteit van tatoeages zijn er ook steeds meer mensen die van een tattoo af willen

Er zijn in Nederland duizenden mensen met een tatoeage en de populariteit van deze kunstvorm neemt alleen nog maar verder toe de laatste jaren. Een tattoo is permanent en draag je in principe je hele leven bij je. Er wordt met een zeer dunne naald die heel snel op en neer gaat met een machine inkt onder de huid gespoten die ervoor zorgt dat de tatoeage op zijn plek blijft en op het lijf vereeuwigd is. 

Er zijn soms redenen waarom mensen bij nader inzien van een tattoo af willen en in sommige gevallen kiezen ze er dan voor om deze om te laten zetten in een ander soort tatoeage die hier als het ware overheen wordt gezet of waarin de oude tattoo verwerkt wordt. Er zijn echter ook scenario’s, waarbij mensen de wensen hebben om de tattoo volledig te laten verwijderen.

Sommige tattoos kunnen volledig verwijderd worden

Door de toename in het aantal tattoos en het feit dat hier geen taboe meer op heerst, is ook de vraag in het laten verwijderen van tattoos toegenomen. De techniek op dit gebied is vele malen beter dan voorheen en het is dan ook mogelijk om tegenwoordig bepaalde tatoeages in zijn volledigheid te laten verdwijnen. 

Dit geldt echter wel alleen voor tattoos van een bepaald formaat, bij voorkeur niet groter dan een A5-formaat en ook zonder kleur gebruik. Het verwijderen van een tattoo gebeurt tegenwoordig met behulp van een laserbehandeling die de cellen onder de bovenste huidlaag aanpakt en ervoor zorgt dat het lichaam zelf de inkt afvoert.

Steeds meer adressen om tattoo te laten verwijderen

Er zijn steeds meer plekken waar je een tattoo kan laten verwijderen en dit is niet altijd een goed teken. Er zijn namelijk vele piercing en tattoo adressen die ook verwijdering aanbieden, maar niet over de juiste materialen en vaardigheden beschikken om dit goed te kunnen doen. Het is dan ook sterk aan te raden om v.w.b. een tattoo laten verwijderen Rotterdam dit alleen bij een gespecialiseerde kliniek te laten doen. 

De specialisten kunnen je tattoo van tevoren beoordelen of deze überhaupt geschikt is om te verwijderen middels een laserbehandeling, zodat je niet aan het eind van de rit met een half verwijderde tattoo en littekenweefsel blijft zitten. De nazorg van de huid is daarnaast ook cruciaal tussen de laserbehandelingen door om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *